Verzorgingstips

Als u haar op de juiste manier verzorgt, kunt u lange tijd plezier beleven van uw Tassmania en Tassminia.

Het is niet zo moeilijk, als u rekening houdt met de volgende punten:

  1. steeketiketten Tassmania en Tassminia1. in verband met de milieuvriendelijke kokos is het belangrijk dat zij in 2 cm. water komt te staan. 
    Let op:
     voor de Tassminia is 1 cm. voldoende.
  2. 2. niet in de felle zon zetten
  3. 3. niet op de tocht zetten
  4. 4. houden bij kamertemperatuur
  5. 5. één keer per maand bijmesten, behalve tijdens de bloeitijd

Als u zich hieraan houdt heeft u minimaal twee maanden plezier van een exclusieve bloeiende schoonheden .

Na 2 a 3 maanden is de plant uitgebloeid. Het beste kunt u dan de uitgebloeide bloemen eruit knippen en de plant goed blijven verzorgen. Er zullen dan nieuwe ‘scheuten’ (nieuw blad) in de plant komen. Als deze groot genoeg zijn, ongeveer 10 cm., dan kunt u de plant weer in bloei krijgen.

Eerst haalt u het oude blad van de plant. Laat de stelen van het blad maar staan, dus alleen het blad zelf. Vervolgens zet u de plant op een wat koelere, vrij donkere plaats, bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Geef haar tien weken lang weinig water, maar zorg dat ze niet slap gaat hangen. Eén keer per week een klein beetje is voldoende. Na deze tien weken komt de plant weer in knop en kunt u haar weer gaan verwennen.

Zet de plant maar lekker in het licht (geen volle zon), en zorg dat de grond goed vochtig blijft. Ongeveer 9 weken later staat uw Tassmania weer prachtig in bloei.