Onze 5-star Collection

Al sinds de jaren tachtig brengen we bij Kwekerij Tass de bekende Calathea Crocata Tassmania met haar feloranje bloem en paarsgroene bladeren, op de markt. Daar kwam een aantal jaar geleden de Tassminia, de mini-versie van de Tassmania, bij. En nu met de twee nieuwe kleuren Crocata’s, de groen/oranje Ventura en de paars/oranje Maravida is de karakteristieke Calathea Crocata familie nog groter geworden. En daar zijn we trots op!

Elke plant die onze kwekerij verlaat, voldoet aan dezelfde hoge kwaliteitseisen. Hiervoor hebben we een speciaal kwaliteitskeurmerk, onze 5-star collection, in het leven geroepen. Alleen planten die voldoen aan alle strenge criteria vallen onder deze 5-star collection en mogen de naam Tassmania, Ventura of Maravida dragen. Er is een klein percentage planten die niet aan deze eisen voldoet. Die gaan dan ook niet onder 5 star collection, Tassmania, Maravida of Ventura weg, maar onder de algemene naam Calathea Crocata.

Selectieprocedure volgens de 5star methode

Wij zijn continu bezig met procesinnovatie. Zo hebben we uiteindelijk een succesvolle standaardisatie van het groeiproces Crocata’s weten te realiseren. Hierdoor is de kweektijd afgenomen van 48 tot 50 weken naar 42 weken. En de bloeitijd is toegenomen naar 10 weken. Onze strenge selectieprocedure volgens onze 5-star methode geeft je de garantie dat je, als je Calathea Crocata Tassmania’s, Ventura’s of Maravida’s bij ons besteld, altijd een kwalitatief topproduct geleverd krijgt. Je kunt de Crocata’s per kleur bestellen, of in een mix van de drie kleuren. Bij de beoordeling van de planten letten wij onder andere op de volgende belangrijke punten:

  • De hoogte van de plant
  • De dikte van de plant
  • Het bladvolume
  • Het aantal bloemen per plant
  • De rijpheid van de plant

Meer technische specificaties over onze planten vind je hier. Heb je verder nog vragen over een van onze planten of wil je een bestelling doen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Calathea Crocata Tassmania, Ventura, Maravida